Biografija


Vokalno Instrumentalni Sastav PERFECT GAME, je osnovan 30.04.2015 godine u Beogradu, od strane dugogodišnjih prijatelja Željka Gluvajica i Miladina Dabetića. Zajednička ljubav prema bowling-u kao sportu, a i muzici kao načinu života, sasvim slučajno ih je spojila i tom prilikom se rađa ideja o zajedničkom radu.
Željkov nepresušni izraz kroz komponovanje uz gitaru/klavir i Miladinov dar za pisanje tekstova i pevačke mogućnosti, stvaraju neverovatan spoj različitih muzičkih pravaca. Sinergija rock-a, jazz-a, soul-a i blues-a se kroz njihove pesme oseća i vodi slušaoca ka plesu sa tankim notnim linijama muzickih pravaca od 60-tih do 80-tih, uz dodatak modernog ritma novog vremena, posebnog energetskog izražaja i današnjih produkcijskih mogućnosti.

Ime VIS PERFECT GAME se samo po sebi nametnulo kao jedino moguće i ispravno rešenje za naziv benda, pošto su oba muzičara svoje poznatstvo počeli još pre 8 godina u bowling-u, a kako je termin "perfect game" sinonim za srušenih 300 pinova kao rekord igre t.j savršenu igru, te su idejni tvorci ovog benda svoju muziku doživeli kao savršeni spoj muzickog iskustva, znanja i potrebe da svoje emocije prenesu slušaocima.

Do sada VIS PERFECT GAME ima 30 numera, koje su idejno i aranžmanski sklopljene i snimljene u pilot verziji. Sa studijskim radom VIS PERFECT GAME počinju u maju mesecu 2015 godine, kada snimaju svoj prvi singl "Raskršce" koji će premijerno biti objavljen u oktobru mesecu 2015 godine. U toku je snimanje još dve numere Urlik i Jutro za koje se rade i spotovi kao vizuelni izraz.

Želja u kojoj su podržani od strane porodice i prijatelja, namera da se čuje nešto novo na muzickom nebu ovog dela Evrope i potreba da se njihova PERFECT-na energija prenese na slušaoce, daje snagu ovoj dvojicu autora da sigurnim koracima predstave svoje muzicke izražaje u korist lepog raspoloženja i pozitivnih vibracija koje stvara njihova muzika.

Ukoliko ste sve ovo pročitali i odslušali ponudjeni muzički materijal, nadamo se da cete i dalje biti njohovi verni slušaoci i pratioci u perfectnoj igri, današnjeg života i predivne muzike.profesor muzike, kantautor, Svetlana Raičković